Qanday ichimliklar saraton rivojlanish xavfini oshiradi?
❗️Tadqiqot: Shakarli gazlangan ichimliklar saraton rivojlanish xavfini oshiradi.
Vashington universiteti olimlarining tadqiqotiga ko‘ra, kuniga kamida bir marta shakarli shirin ichimlik ichadigan odamlarda og‘iz bo‘shlig‘i saratoni rivojlanish xavfi gazlangan suv ichmaydiganlarga qaraganda besh baravar yuqoriroq bo‘ladi.
Tadqiqot asosan yosh, chekmaydigan va spirtli ichimliklar iste’mol qilmaydigan odamlar orasida og‘iz bo‘shlig‘i saratoni bilan kasallanish holatlarining keskin o‘sishi fonida o‘tkazildi.
Masalan, 2020 yilda og‘iz bo‘shlig‘i saratonining 355 mingdan ortiq yangi holatlari aniqlangan, ulardan deyarli 177 mingtasi o‘lim bilan yakunlangan.
Shu kecha va kunduzda
“El-yurt umidi” jamgʻarmasi stipendiatlari bilan uchrashuv
Xalqaro ilmiy-amaliy konferensiya
9 dekabr – Xalqaro korrupsiyaga qarshi kurashish kuniga bag‘ishlangan “Ochiq eshiklar kuni”
Muvozanat
OB-HAVO
0 C
Valyuta kurslari
Markaziy bank